Etikettarkiv: dolce gusto

Kaffe latte utan socker till Dolce Gusto kapselmaskin

latte utan socker dolce gustoNu finns det äntligen Kaffe latte utan socker till kapselmaskinerna från Dolce Gusto. Eller Latte macchiato som det egentligen heter. Paketen utan socker ser likadana ut som de vanliga, bortsett från en ljusblå rand där det står osötat, unsweetened osv.

Kapslarna med osötad Kaffe latte är ännu svåra att hitta i butikerna. De fanns t.ex. inte på Hemköp Frölunda torg. Ett tips är Elgiganten som brukar ha ett bra utbud av kapslar i butikerna, samt att kolla online förstås.

Häromdagen hittade jag sajten Kapselkungen.se som har hela Dolce gustos sortiment av kapslar och kapslar till många andra kaffemaskiner för den delen.

Läs aldrig manualen!?

Nedan text finns att läsa i manualen till Nescafe Dolce Gusto Circolo, en kaffemaskin för kaffekapslar:

”Denna produkt kan utgöra en säkerhetsrisk om dessa instruktioner och säkerhetsanvisningarna följs. Spara denna instruktionsmanual.”

läs aldrig manualen

Den engelska manualen är bättre?

Jag brukar ofta läsa den engelska varianten av manualer, istället för den svenska. Alltför många svenska manualer är taffligt översatta och därmed svårbegripliga. Kanske har den som översatt manualen inte ens sett produkten? I värsta fall leder en tafflig översättning till att fakta förvanskas.