Bra och tyst kaffekvarn – Wilfa CGR-1?

Jag har sedan en tid tillbaka letat efter en bra kaffekvarn som dessutom är tyst. Ok, det finns inga helt tysta kaffekvarnar, men skillnaden mellan olika kvarnar är väldigt stor.

Under några år har jag använt en kaffekvarn från Bosch med keramiskt malverk (*). Närmare bestämt en Bosch KMM30. Den har fungerat bra, maler jämnt och det går att mala från väldigt finmalt kaffe för espresso till grovt för pressobryggare. Min kaffekvarn från Bosch är dock allt annat än tyst!

Wilfa CGR-1 – En tyst kaffekvarn?

Efter lite forskning har jag fastnat för en kaffekvarn från Wilfa CGR-1, som har fått bra omdömen på Prisjakt. Kvarnen verkar också ha en låg ljudnivå. Priset på runt 600-700 kr är även det rimligt.

”trevlig och tyst…”, ”Jämfört med en kaffekvarn med kniv är det här märkbart bättre…”

Har du någon erfarenhet av Wilfa CGR-1? Eller tips på en annan bra kaffekvarn som är tyst? Skriv gärna en kommentar nedan.

*) Billiga kaffekvarnar för några hundra maler med knivar vilket ger ett klart sämre resultat än en kvarn med keramiskt malverk.

1 tanke kring ”Bra och tyst kaffekvarn – Wilfa CGR-1?

  1. Robert

    Jag vet inte om du köpt en ny kvarn än, men jag köpte en Wilfa på elgiganten collect@store idag för 540kr.

    Jag vet inte om jag vill kalla kvarnen för tyst, men vår bebis vaknade iaf inte av den (hon ligger i ett annat rum än köket 😉 ) Dock har jag inga andra erfarenheter av kvarnar så jag vet inte hur mycket de brukar låta..

    Än så länge har jag bara använt den en gång, men jag har provmalt lite kaffe i olika grovlekar för att se hur det blir och jag tycker den verkar göra ett bra jobb. Den maler jämnt och fint. Kornen blir lika stora ända tills du kör på grövsta storlekarna. Då blir det lite ojämnare, men jag vet inte om någon kvarn klarar av att skilja bort de mindre kornen då det är oundvikligt att de skapas när bönorna krossas.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *